Global 3.jpg Global 2.jpg

Internationale aktiviteter

På vores gymnasium vil vi gerne give vores elever både indblik og udsyn. Det gør vi blandt andet ved en række internationale aktiviteter - i de enkelte fag såvel som udenfor den daglige undervisning. Overordnet er målet med det internationale arbejde at styrke elevernes kendskab til globale forhold og at opleve kulturmøder på egen krop. Det er en vigtig del af den moderne almene dannelse at kunne begå sig i en globaliseret verden.

Vi arbejder internationalt på en række punkter:

 • Studieture for alle i 2.g.
 • Sprogrejser med spansk, tysk eller fransk.
 • Klasseudveksling med partnerskoler rundt i verden.
 • Tre-ugers udveksling for udvalgte elever til Spanien, Tyskland eller Frankrig.
 • Foredrag og andre aktiviteter med globale forhold på dagsordenen.
 • Skolens velgørenhedsprojekt Stairway på Filippinerne.
Hvert år modtager Skanderborg Gymnasium 6-7 udvekslingsstuderende, der kommer fra hele verden!

Desuden modtager vi hvert år et antal udvekslingsstudenter, der kommer fra hele verden, fx fra Malaysia, Italien, Australien, USA og Brasilien. Vores udvekslingsstudenter går typisk i en 2.g-klasse, hvor de deltager så vidt muligt i undervisningen. Det er som regel en stor gevinst for en klasse at have en udvekslingsstudent, da det giver et andet perspektiv på både undervisningen og klassens sociale liv. Læs mere om vores internationale aktiviteter her.

 • Fortællinger fra vores udvekslingsstuderende

   

  Hej! My name is Anaïs and I’m from Austria. I’m 15 years old, and I am here in Denmark for three months in total, sadly almost two of them already are over.
  I came to Denmark because I wanted to experience another culture than the ones I am used to (France and Austria), and I am very happy to be here. My goals for my exchange were also to have as much fun as possible, and to learn Danish/ understand when people are talking.
  In my home country I live in the capital, Vienna, which is very different than the more countryside lifestyle here.
  To sum up, I’m really happy of my choice to come to Denmark, and I thank everyone that I know for making this experience so special.


  Hej! Jeg hedder Charlie. Jeg kommer fra Melbourne i Australien.
  Jeg er seksten år gammel og i anden år. Jeg elsker klatring, og jeg også elsker geografi. I Australien jeg har to brødre, en hund, en kat og kyllinger. Min familie elsker dyr! Jeg kan godt lide Danmark fordi folkene er meget pæne og sjove. I Danmark jeg bor i Skanderborg med min vært familie. Der er tre brødre og en søster, de er alle ældre end mig og de har ikke kæledyr. I Danmark jeg spiller foldbold og jeg klatring i Aarhus. Jeg bliver i Danmark i 5 måneder.   

  My name is Parattakorn Thitiphuree and my nickname is Ben. I am from Bangkok, Thailand. My goal is to graduate from high school to study medicine or psychology in a university and still being able to do what I love. Music cures my stress, especially playing the guitar and singing. I love to play music so much and I feel like it is the closet thing to a time machine. I’ve always waited for an opportunity to join an exchange program to Europe, regarding this program as a very huge opportunity for a 17-year-old boy like me to pursue my dream. I want to go to Denmark because I want to learn more experiences and discernment from facing new types of problems and situations I haven’t faced before; to develop a good mindset towards things in life. Noticeably, Danish and Thai cultures are vastly different in many ways, especially attitude towards things. Being here in Denmark, I get to observe and emphasize how people’s perspectives on their obstacles and predicaments are, to improve my maturity and responsibility. Studying in new ways will support my mindset towards my usage of knowledge. Skanderborg Gymnasium has been giving me a wonderful experience, a lot more than I have expected. It is one of the reasons I love Denmark.

   

  Hello, My name is Jázmin and I come from Hungary. I will spend 3 months in Denmark, and I feel that this period will be a very defining moment in my life. I live in a city called Székesfehérvár in Hungary. In Denmark, however, I live in Boes (not far from Ry), with a very helpful and kind host family. My participation in the exchange program in Denmark was mainly driven by curiosity and getting to know a new and different country! I like my everyday life here in Denmark, even the unpredictable weather has its beauty. During my stay here, I want to learn Danish as much as possible and get to know many people!


  Hej, jeg heller Lívia. Jeg er 16 år gammel og jeg kommer fra Niterói i Rio de Janeiro, Brasilien.
  Jeg har været i Danmark i 2 måneder nu, og jeg elsker her. Jeg blev født i en by kaldet Uberaba i staten Minas Gerais, Brasilien. Men jeg flyttede til Niterói i staten Rio de Janeiro, da jeg var 1 år gammel.
  Jeg elsker at lære sprog og politik, og at være her i Danmark har været en fantastisk mulighed for at lære et andet sprog som dansk.
  Jeg skal være i Danmark hele skoleåret, og nu er der gået 2 måneder, at jeg er her. Jeg lever den bedste oplevelse i mit liv, og Danmark er et fantastisk land at bo.
  Jeg besluttede at komme til Danmark, fordi jeg og min familie altid har beundret de skandinaviske landes livsstil. Nordiske lande er de smukkeste.
  At lære dansk er en udfordring, men det er sjovt, og jeg nyder det. Jeg håber, at jeg indtil finalen i mit udvekslingsår taler bedre dansk.
  I skolen har jeg utrolige venner, og de gør min oplevelse endnu bedre. Jeg elsker hvert sekund i Danmark.
  Jeg elsker, hvordan alt her er meget teknologisk, og hvordan det er nemt at rejse gennem landet. Maden er også meget god.

 • En god historie

  Vores gymnasium har med CDEU´s hjælp opnået en Erasmus+akkreditering.
  Det betyder at endnu flere af vores elever får mulighed for udveksling.

  Læs hele artiklen her

 • Beretning fra Indien

  2.e fra vores gymnasium har i forbindelse med vores studietur til Indien lavet en hjemmeside. Turen går til Indiens hovedstad New Delhi i Nordindien. DPS (Delhi Public School) Noida var så venlige at have os på besøg og viste stor gæstfrihed. I dagene i New Delhi boede alle os danske elever hver især hos en indisk udvekslingselev og deres familie. Sammen med inderne besøgte vi fantastiske seværdigheder og oplevede en helt anderledes kultur. Efter fem dage i New Delhi rejste vi og de indiske elever videre til Agra og Jaipur for at se mere af Nordindiens skønhed deriblandt et af verdens 7 vidundere, nemlig Taj Mahal. Turen har været helt unik og vi fik alle oplevelser vi aldrig vil glemme.

 • Partnerskab med Indien

  Læs mere om vores gymnasiums partnerskab med skolen DPS Noida i Indien her:

  Skanderborg Gymnasium på tur til Indien

  Lokale gymnasieelever gæstede Indien 

  Skanderborg Gymnasium i Indien

 • Partnerskole i Baskerlandet

  Skanderborg Gymnasium har gennem flere år haft en fast udveksling med en skole i Nordspanien, Baskerlandet - tæt ved hovedbyen Bilbao. Udvekslingen er kendetegnet ved, at vores elever dels bor nogle dage hos de baskiske elever og oplever deres hverdag på nært hold, og dels har en mere traditionel studietur med ophold på hotel i Bilbao.

  Turen giver en særlig mulighed for at få indblik i en anden kultur, at blive bevidst om den baskiske historie og nationalidentitet – men også reflektere over sin egen identitet. For i en anden kultur kommer man automatisk til at stille spørgsmål ved ens egne værdier og kulturelle baggrund. Man får mulighed for at reflektere over, hvorfor vi gør tingene forskelligt og opdage, at der som regel ikke er én ”rigtig måde”. Derfor oplever de fleste elever at lære meget om dem selv blot ved at bo få dage hos en familie: Selvstændighed, nye sprogfærdigheder og interkulturel erfaring er nøgleord i den forbindelse.  

   

  De baskiske elever kommer også på besøg i Skanderborg, hvor de bor hos deres danske partnerelever i cirka fire dage og følger med i skolens og elevernes hverdag. Her planlægger man i samarbejde med rejselærerne et program for gæsterne.

   

  Udvekslingen med den basiske skole er delvist finansieret af EU’s program for uddannelse, Erasmus+.

 • MasterClass i Kulturudveksling

  Hvad spiser man til morgenmad i Delhi? Hvorfor er engelsk et af de 200 sprog, man taler i Indien? Og hvordan er det at vokse op i et land med 1,4 milliard mennesker?

  Hvis du er nysgerrig og har lyst til at opleve en helt anden kultur, er vores MasterClass tilbud måske noget for dig. Her er en rejse, der kaster dig ud i en anderledes virkelighed og får dig helt tæt på en hverdag, der ikke minder om din egen. Nye horisonter, venskaber og forbindelser på tværs af kontinenter er noget af det, der venter dig, hvis du vil med til Indien sammen med en gruppe andre elever og to lærere fra Skanderborg Gymnasium.

  Forløbet tilrettelægges som en MasterClass i kulturudveksling, hvor man i løbet af efteråret undervises i kulturforståelse, indblik i Indiens fortid og nutid, forberedelse på at bo hos en indisk familie og praktiske foranstaltninger som f.eks. visumansøgning. Forløbet afsluttes med en rejse til Indiens hovedstad, Delhi, samt en tur til Taj Mahal i oktober. I Delhi bor man hos en indisk værtsfamilie de fleste af dagene. Alle de indiske værtselever går på samme skole, og dagene vil være en blanding af undervisning, sightseeing i Delhi og tid med værtseleverne og deres familier. Det meste af tiden er man sammen med de andre danske elever. Senere kommer de indiske elever til Skanderborg, hvor de også indkvarteres privat.

  Du kan læse mere om vores MasterClass og rejse til Indien her

 • Studieture

  Studieturen i 2g er en væsentlig del af vores gymnasiums DNA. Vi prioriterer, at alle elever midt i deres gymnasieforløb for en stund slipper skolebøgerne og computeren og sammen med deres klasse og to lærere tager til et andet land for at udforske, undersøge, opleve og ha’ det sjovt sammen.

   

  Du kan læse mere om vores studieture og ekskursioner her

 • Erasmus+

  Erasmus+ Enriching lives, opening minds.

  Når man rejser ud, lærer man først og fremmest noget om sig selv og sin egen baggrund. Det gælder både for de elever og for de lærere, der hvert år får mulighed for at opleve en anden europæisk skole og dagligdag via finansiering fra EU’s program for uddannelse, unge og sport, Erasmus+.

  Vores gymnasium har i flere år søgt om og modtaget midler fra Erasmus+, både til enkeltelever, der rejser ud, til klasser på udveksling og til lærere, der enten skal på kursus eller jobshadowing på en udenlandsk skole. Det skaber hvert år et væld af gode og anderledes oplevelser – og det smitter af på dagligdagen på skolen, når vi omvendt har besøg af elever og lærere fra vores partnerskoler rundt om i Europa. Ofte giver de et kulørt præg på undervisningen, og de er altid gode til at bidrage med et nyt perspektiv på, hvordan en dansk gymnasieskoledag tager sig ud fra et andet perspektiv.  

  Belgien
  Trine S Ramussen
  Anne Blum

   

  Østrig
  Jesper Moldaschl

  Norge
  Jens Fredslund

  Island
  Lotte Gaarskjær Brandt
  Gry Sandholm Jensen

  Frankrig
  Daniel Rivera
  Emil Overgaard
  Simon Balle Kristensen
  Nanna Freja Keller
  Nanna Lisa Møller Nørgaard
  Lisa Buus Strandgaard
  Josefine Sofia Bober Tønnersen
  Rebecca Eistrøm Begborg

  Spanien
  Villads Lang og William Knudsen
  Sofie Nielsen og Maria Henriksen
  Hanne Hassing og Helene Staal Lund

  Irland
  Anne Blum
  Berit Solgaard