IMG_5191.JPG DSC02066.jpg

Internationale aktiviteter

På Skanderborg Gymnasium vil vi gerne give vores elever både indblik og udsyn. Det gør vi blandt andet ved en række internationale aktiviteter - i de enkelte fag såvel som udenfor den daglige undervisning. Overordnet er målet med det internationale arbejde at styrke elevernes kendskab til globale forhold og at opleve kulturmøder på egen krop.  Det er en vigtig del af den moderne almene dannelse at kunne begå sig i en globaliseret verden.

Vi arbejder internationalt på en række punkter:

 • Globalt udsyn
 • Skolens velgørenhedsprojekt Stairway
 • Studieture for alle i 2g
 • Sprogrejser med spansk, tysk eller fransk
 • Klasseudveksling med partnerskoler rundt i verden
 • Foredrag og andre aktiviteter med globale forhold på dagsordenen
Hvert år modtager Skanderborg Gymnasium 6-7 udvekslingsstuderende, der kommer fra hele verden!

Desuden modtager Skanderborg Gymnasium hvert år et antal udvekslingsstudenter, der kommer fra hele verden, f.eks. fra Malaysia, Italien, Australien, USA og Brasilien.  Vores udvekslingsstudenter går typisk i en 2g-klasse, hvor de deltager så vidt muligt i undervisningen. Det er som regel en stor gevinst for en klasse at have en udvekslingsstudent, da det giver et andet perspektiv på både undervisningen og klassens sociale liv. Læs mere om Skanderborg Gymnasiums internationale aktiviteter her.

 • Fortællinger fra udvekslingsstuderende

  Marco fra Italien

  My name is Marco and I am an exchange student from Italy. I live in Ry. I have been here in Denmark for seven weeks, which is not a long time, but I already like Denmark and I think that it is a beautiful country. I felt home as soon as I came, which quite surprised me because I thought it would have taken longer. I really like water polo, so I’m going to practice it in Lystrup, even though it is really far… the most difficult challenge I had to face since I am here is definitely the language, that although I’m learning it is not that easy and I think it will take another month to speak properly.  Another quite annoying thing is the cold, which is very different from my home town, but I hope I’ll get used to it.

  Video Presentation - exchange students

  Maria fra Brasilien

  Mit navn er Maria og jeg er en udvekslingsstudent i Skanderborg Gymnasium. Jeg er seksten år gammel. Jeg komme fra Rio de Janeiro i Brasilien. Jeg er her for 2018/2019 skoleår i klasse 2d. Jeg taler portugisisk, engelsk, fransk, en lille spansk og jeg har dansk klasse. Min hobby er skrive, maleri, læser og lytter til musik. Hvorfor valgte jeg Danmark? Jeg ved det ikke mere. Jeg er blevet spurgt dette så mange gange, jeg har endda glemt nogle af årsagerne.  Hovedårsagen er, at jeg er interesseret i sproget og kultur, plus at jeg er interesseret i at komme på universitetet i Danmark.

  Luca fra Spanien

  Jeg hedder Luca og jeg er seksten år gammel; jeg er en udvekslingsstudent fra Spanien (Madrid). Jeg har været i Danmark i syv uger. Nu, jeg bor i Skanderborg men jeg var i Ry i en måned. Selvom jeg ikke har været i Danmark i lang tid, kan jeg godt lide Danmark. Det eneste jeg hader er dansk, fordi det er meget svært. Jeg er i musik klasse fordi jeg spiler klarinet. Jeg spiller basketball selv om der ikke er mange basketball hold i Danmark.

   Daiana fra Argentina

  Hello, my name is Daiana and I'm from Argentina. I'm 16 years old and I'm going to live in Denmark for a year. I am currently living in Virring. My class at Skanderborg Gymnasium is 2. E. In Argentina I´m in 4th year of High School, it's my penultimate year.
  I like to paint, play the ukulele and learn new things. I also like handball and basketball. I hope I can to continue learning many more things about culture and traditions and I can also share some things from Argentina. Many things surprised me from Denmark, but I like it a lot as well as school and people. I'm enjoying a lot of my exchange here!!

  Emiliano fra Mexico

  Hej, Jeg hedder Emiliano og jeg en udvekslingsstudent i Skanderborg Gymnasium og jeg bor i Stilling. Jeg er 16 år gammel og jeg kommer fra Mérida, Yucatan i Mexico. Min klasse på Skanderborg Gymnasium er 2.Y. Jeg taler sprog spansk , engelsk og i fremtiden dansk. Være i Danmark har været en dejlig oplevelse, jeg har mødt ny folk og fået gode venner og jeg har lære mange ting af dem. Jeg vil huske Danmark og Skanderborg Gym resten af ​​mit liv.

  Eloise fra Australien

  Mit navn er Eloise, jeg er 18 år gammel og jeg kommer fra Canberra, Australien. Jeg går i 2.f på Skanderborg Gymnasium. Jeg kom til Danmark i januar og skal være her indtil starten af januar 2019. Jeg er udvekslingsstudent med en organisation der hedder Rotary og jeg har boet hos tre forskellige værtsfamilier her i Skanderborg og Ry gennem året, som en del af Rotarys udvekslingsprogram. Jeg valgte at komme til Danmark fordi jeg havde hørt mange gode ting om landet, med skole- og velfærdssystemerne. Jeg ønskede virkelig at lære et andet sprog, for før jeg kom til Danmark kunne jeg kun tale engelsk. Selv om dansk måske ikke er det mest nyttige sprog, synes jeg det er rigtig godt at lære et andet sprog, og det var rart i starten, at de fleste også snakker godt engelsk. Jeg er glad for at opleve hvordan det er at leve i en anden kultur og møde masser af nye mennesker fra hele verden. Det er en fantastisk oplevelse!

 • Beretning fra 2d

  2.d fra Skanderborg Gymnasiums har i forlængelse af deres studietur til det mægtige Indien lavet en hjemmeside. Turen går til staten Uttar Pradesh, som er kendt for Indiens hovedstad New Delhi. DPS (Dehli Public School) Noida var så venlige at tage imod os med fantastisk gæstfrihed. I dagene i New Delhi boede vi hver især hos en indisk udvekslingselev og deres familie. Sammen har vi besøgt fantastiske seværdigheder og oplevet en helt anderledes kultur. Efter fem dage i New Delhi rejste vi og de indiske elever videre til Agra og Jaipur for at se mere af Nordindiens skønhed. Turen har været en oplevelse for livet som vi vil huske for evigt.

 • Partnerskab med Indien

 • Globalt Udsyn

  Skolen opretter i skoleåret 2020/2021 en ny klasse med studieretningen Matematik A og Samfundsfag A. Denne klasse har et særligt fokus på globale og internationale problemstillinger. Centralt i klassens fokus står studieturen i 2g, der går til vores partnerskole i Delhi, Indien, hvor eleverne indkvarteres privat.  I mødet med de indiske elever kommer eleverne ind under huden på indisk kultur og samfund. De oplever både ligheder og forskelle mellem dem selv og andre unge i en helt anden del af verden. Senere i 2g er klassen værter, når de indiske elever besøger Danmark.

  Her kan du læse mere om Globalt Udsyn

 • Studieture

  Hvad er vores formål med en studietur?

  En studietur har både et fagligt, et socialt og et almendannede sigte. Det faglige sigte indfries ved det faglige program, primært lavet af rejselærerne, samt faglig forberedelse og toning i klassens fag før, og evt. efter, studieturen. En studietur bidrager desuden til klassens sociale integritet ved at ryste eleverne sammen på nye måder i et fremmedartet miljø og skabe gode, sjove og anderledes oplevelser for alle. Udenfor klasseværelset får rejselærerne et andet blik på eleverne, hvilket kan gavne i det sociale samspil mellem lærere og elever efter studieturen.  Sidst, men ikke mindst er en studietur almendannende ved at bidrage til elevernes udsyn og viden om et andet land og en anden kultur. I mødet med et andet lands kultur får eleverne ikke blot kendskab til det pågældende lands traditioner og skikke, men reflekterer også over egne værdier. Hermed åbnes deres forståelse for mangfoldighed, demokratisk tænkning og globale perspektiver. Flere af skolens studieture går til lande, hvor vi har partnerskabsaftaler. Her besøger og overnatter eleverne et par dage hos partnerskolens elever, og derefter har de nogle dage på hotel, f.eks. i en nærliggende storby, hvor studieturen fortsætter.