3g teambuilding.png fransk oversætter.jpg

Fransk

Hvad er fransk?
Parlez-vous français ? 

I fransk lærer du at tale fransk, så du kan begå dig, når du rejser ud i verden. Fransk er et vigtigt kommunikationssprog, som tales af 300 millioner mennesker på verdensplan (Belgien, Schweiz, Luxembourg) - og mange lande i Afrika samt Canada og dele af Asien. 

Hvis du kan lide engelsk, så kan du også let lære fransk, da sprogenes ordforråd ligner hinanden meget.

I fransktimerne er der stor variation, når du træner mundtlige og skriftlige sprogfærdigheder. I undervisningen arbejder du – ud over mere traditionelle og kendte metoder – fx med interaktive bøger, dyster i quizzer, bruger telefonapps, skriver blogindlæg, producerer små filmklip. I timerne læser vi franske tekster, ser franske film og lærer også om fransk kultur og historie herunder aktuelle emner.

Hvis du kan lide engelsk, så kan du også let lære fransk, da sprogenes ordforråd ligner hinanden meget.

På vores gymnasium vægter vi højt, at eleverne oplever autentisk fransk kultur. I 3.g kan der arrangeres en lille sprogrejse til Frankrig. I undervisningen kan der også indgå samarbejde med franske elever. Herudover er der, hvert år et særligt franskarrangement for franskeleverne. Dette kan fx være en musikfællestime med en kendt fransk sanger.

Hvilket niveau udbydes faget på?
Du kan vælge fransk som både begyndersprog og fortsættersprog på B- og A-niveau afhængigt af dit studieretningsvalg. På begynderniveau kræves der ikke forudgående kendskab til fransk. Vi begynder med det grundlæggende, hvor alle kan være med. Hvis du har haft fransk før (har taget folkeskolens afgangseksamen) kan du vælge fransk som fortsættersprog.

Soyez les bienvenus chez nous!