KAOSudvalget (3).JPG Optagelse 2.jpg

Optagelse på vores gymnasium

 

Vi har den 19. juni 2020 sendt brev i e-Boks, til vores kommende elever, hvor vi skriver om skolestart, klasselister m.m.

 

 

Søger du ind direkte fra 9. klasse eller 10. klasse, er der frist den 1. marts.

 Vær opmærksom på, at vi sender  breve vedr. optagelse via e-boks.

Det er et vigtigt valg du skal træffe. Du skal naturligvis overveje, om der er en videregående uddannelse, du allerede nu kan pege på som din drømmeuddannelse.

 

Du kan på følgende links finde informationer som kan være nyttige for dig.

Studieretninger

Elevudvalg

Vores aktiviteter

Skolestart  

 

 • Ansøgning

  Går du i 9. eller 10. klasse, skal du senest 1. marts udfylde din uddannelsesplan og søge via www.optagelse.dk. Uddannelsesplanen fungerer samtidig som ansøgning. Husk at du skal vedhæfte din studievalgsporfolio når du ansøger. 

  Du kan kun anføre den samme uddannelsesinstitution i ét af dine uddannelsesønsker, med mindre institutionen udbyder sine uddannelser på forskellige adresser. Du har i alt 5 ønsker, men du har ingen sikkerhed for at få dem opfyldt.

  Du får skriftligt svar om optagelsen sidst i april måned. Uddannelsen begynder i august.

  Vær opmærksom på at du modtager brev fra os i din e-boks.

 • Optagelseskrav

  Fra skoleåret 2019 er der nye adgangskrav til en gymnasial uddannelse. Du kan læse mere om adgangskravene på nedenstående links.

   

  Adgangskrav fra 9. klasse

  Adgangskrav fra 10. klasse

  UVM information om optagelseskrav

 • Individuel kompetencevurdering

  Hvis du ikke kommer direkte fra den danske folkeskole og gerne vil starte på Skanderborg Gymnasium, vil skolen foretage en vurdering af dine kompetencer. I den forbindelse skal du indsende eksamensbeviser, hvorefter du vil blive kaldt til en samtale med skolens studievejledere samt evt. ledelsesrepræsentant og faglærere. Angående helt fagspecifikke kompetencer kan det kræves, at du gennemfører en prøve.

   

  Her kan du læse bekendtgørelsen om individuel kompetencevurdering. 

 • Læs om stx

 • Jura vedrørende optagelse