IMG_6700.JPG IMG_6695.JPG

Læse - skrivevejledningen

Læse-skrivevejlederne tilbyder hjælp til elever, der er udfordrede i forhold til læsning og skrivning. Både ordblinde og ikke-ordblinde elever kan få hjælp og støtte. Læse-skrivevejlederne samarbejder desuden med klassernes lærere og med studievejledningen, så eleverne får bedst mulig hjælp.  

Vi hjælper jer med at forstå opgaveformuleringen, strukturere og skrive opgaven.
  • Læse-skrivevejledning

    Sådan hjælper læse-skrivevejlederne eleverne:  

    • Vi tager kontakt til ordblinde elever og deres forældre lige inden opstarten i 1.g for at høre om specifikke udfordringer og opklare spørgsmål, som I måtte have.  

    • Vi sørger for, at ordblinde elever hurtigst muligt får adgang til nødvendige hjælpemidler, at de får forlænget forberedelse og mulighed for at anvende hjælpemidler til eksamen, og vi hjælper med at installere og bruge hjælpemidlerne.  

    • Vi screener alle 1.g-elever for ordblindhed i starten af skoleåret. De elever, som viser tegn på ordblindhed og ikke tidligere er testet, tilbydes en test af os. Viser det sig, at en elev er ordblind, sørger vi for, at eleven får samme muligheder som skolens øvrige ordblinde elever.  

    • Vi afholder workshops for ordblinde elever. Her kan man møde hinanden, dele erfaringer og få yderligere instruktioner i brug af hjælpemidler i timerne og når der laves lektier. Instruktionerne gives af både læse-skrivevejledere og IT-medarbejdere.  

    • Vi tilbyder individuelle støttetimer efter den enkelte elevs behov. Behovet for støtte kan variere meget for den enkelte: måske har eleven brug for hjælp til at få overblik over læselektier eller også kan det være i forbindelse med opgaveskrivning, at der er behov for hjælp til struktur, formulering af afsnit, gennemlæsning osv. Man er altid velkommen til at kontakte os: skriv blot en besked i Lectio. Man kan også få kontakt til os via sine lærere.   

     

    Regler for dispensation til eksamen:  

    Elever, som er dokumenteret ordblinde (dvs. man ”scorer rød” i ordblindetesten), kan få dispensation til eksamen. Læse-skrivevejlederne søger dispensationen hjem:  

    • Forlænget tid til de forskellige prøver  

    • Brug af hjælpemidler (Intowords) under prøven .

  • Skriveværksted

    Fra september til maj er der skriveværksted hver onsdag i 3. modul. Her kan alle få hjælp til skriftlige afleveringer, uanset hvor man er i processen. Måske har man brug for at hjælp til at forstå, hvad opgaven går ud på, hvordan den skal struktureres eller hvordan man skal komme i gang med at skrive. Alle er velkomne.  

    Skriveværkstedet er obligatorisk for de elever, der mangler at aflevere opgaver. Fremmøde sker efter aftale med elevens lærere.

IMG_3751.JPG

Trine Strandløv Rasmussen

IMG_2069.JPG

Lise Finderup