Billedkunst2.jpg DSC_0313.JPG

Billedkunst

Hvad er billedekunst?
I billedkunst skal du lave skulpturer, bygge arkitekturmodeller, fotografere, male og tegne. Vi arbejder vi altid med projekter, dvs. at den teoretiske undervisning altid efterfølges af en periode, hvor du alene eller i grupper skal udfolde dig kunstnerisk i et større projekt. 

Du vil opleve, at du gennem teorien får et nyt sprog, som gør dig stand til at analysere billeder, skulpturer og arkitektur helt til bunds. Det skal du bruge, når du i projekterne også skal vise, at du har gennemtænkt processen. Vi arbejder med skarpe deadlines, som giver energi og godt humør i billedkunstlokalet. 

Hvad kan vi eksempelvis arbejde med: skyskrapere, skulturer i menneskestørrelse, abstrakt maleri, street art og portrætfotos. 

Du vil opleve, at du gennem teorien får et nyt sprog...

I løbet af året udstiller vi på skolen, tager til Aros og på arkitekturworkshop med overnatning. Derudover kan man deltage i Årets Kunstner og deltage ved DM i tegning. 

Billedkunstlokalet er altid åbent.

Hvilket niveau udbydes faget på?
Billedkunst udbydes på C og B-niveau. På B-niveau stilles større krav til billedanalysens nøjagtighed end på C-niveau. Derudover er der større fokus på det selvstændige arbejde, og i det hele taget er der mere tid til at arbejde med det praktiske, tage på udstillinger, lave udstillinger selv og at blive undervist i forskellige male- og tegneteknikker.

Billedværksted
Billedværkstedet er et tilbud til alle skolens elever efter skoletid. En gang om året er der billedkunstovernatning, hvor der males eller tegnes til langt ud på natten. Læreren fungerer som vejleder i disse timer, og man kan f.eks arbejde med et værk til konkurrencen Årets Kunstner.