IMG_2649.JPG 118767947_3249165151838652_4949458368782537006_n.jpg

Billedkunst

Hvad er billedekunst?
I billedkunst skal du lave skulpturer, bygge arkitekturmodeller, fotografere, male og tegne skitser. Vi arbejder altid med projekter, dvs. at den teoretiske undervisning altid efterfølges af en periode, hvor du alene eller i grupper skal udfolde dig kunstnerisk i et større projekt.  

Du vil opleve, at du gennem teorien får et nyt sprog, som gør dig stand til at analysere billeder, skulpturer og arkitektur helt til bunds. Det skal du bruge, når du i projekterne også skal vise, at du har gennemtænkt processen. Vi arbejder med skarpe deadlines, som giver energi og godt humør i billedkunstlokalet.  

Hvad kan vi eksempelvis arbejde med: portrætfoto, arkitekturmodeller af ungdomsbolig, croquiz-tegning efter levende model, skulpturer i menneskestørrelse, street art og videokunst.

Du vil opleve, at du gennem teorien får et nyt sprog.

I løbet af året udstiller vi på skolen, tager til Aros og har kunstnerisk dag sammen med resten af årgangenI maj holder vi forårsudstilling med alle årets værker. Derudover kan man deltage i Årets Kunstner og deltage ved DM i tegning.  

Billedkunstlokalet er altid åbent, og I må altid bruge det.

Hvilket niveau udbydes faget på?
Billedkunst udbydes på C og B-niveau. På B-niveau stilles større krav til billedanalysens nøjagtighed end på C-niveau. Derudover er der større fokus på det selvstændige arbejde, og i det hele taget er der mere tid til at arbejde med det praktiske, tage på udstillinger, lave udstillinger selv og at blive undervist i forskellige male- og tegneteknikker.

Kunstklubben
Kunstklubben styres af elever og finder på kreative arrangementer for alle skolens elever seks gange om året. Det er frivilligt at være med. To gange om året er der overnatning i kunstklubben, hvor der males, formes eller tegnes til langt ud på natten – ofte på et stort fælles kunstprojektMan kan også arbejde individuelt med et værk til konkurrencen Årets Kunstner