IMG_1105.JPG IMG_1111.JPG

Idræt

Hvad er idræt? 
Idrætsfaget er et fag på linje med alle de andre fag i gymnasiet.  
ALLE elever i gymnasiet har idræt i tre år på C-niveau. Det vil sige, at man har en idrætslektion om ugen, hvor man er sammen med sin klasse om at dyrke idræt og bevæge sig.  
I idræt på C-niveau får du en kropslig læring, hvor fokus ligger på et højt aktivitetsniveau, kropsbeherskelse og sammenspil. Det betyder, at du kan opleve mange forskellige discipliner, eksempelvis beachvolley, springgymnastik, håndbold, parkourhip hop, pardans, svømning og kampsport. Derudover vil der indgå korte sekvenser med teori, hvor du eksempelvis arbejder med at lave en personlig træningsdagbog.  
I 2.g har vi tradition for at afholde en stor ultimate-turnering, hvor årets bedste ultimateklasse kåres. I 3.g afholder vi ligeledes en stor danseturnering, hvor der i god dansestemning dystes i to forskellige pardanse. 

Idræt B 
I 3.g har du mulighed for at vælge idræt på B-niveau. Her får du yderligere tre lektioners idræt om ugen, samtidig med at du stadig har idræt-C med din klasse.  
På et idræt-B-hold er du sammen med elever fra andre klasser, og her får du også mulighed for at dykke mere ned i den teoretiske del af faget, hvor man blandt andet arbejder med menneskets fysiologi og anatomi. Efter sådanne forløb kan man blandt forklare, hvilken type træning man kan træne til et bestemt formål, og hvad der sker i kroppen, når man træner på denne måde. Derudover arbejdes også med idrætssociologiske og -psykologiske emner, eksempelvis sundhed, ekstremsport, køn og sport, OL og politik.  
Man vil på B-niveau opleve, at man får et helt nyt begrebsapparat til at forklare ting, som man på overfladen troede, at man vidste. Det gjorde man bare ikke.  
Derudover vil man også opleve at være sammen med ligesindede, som godt kan lide idræt og at røre sig. I forhold til det praktiske bliver der bare skruet op for det på B-niveau. Vi har masser af fysisk aktivitet, og der er altid et godt sammenhold og en god energi på et idræt B-hold!

Skanderborg Gymnasium råder over de allerbedste idrætsfaciliteter.

Udover den faglige undervisning, tilbydes der ogsånogle gange frivillig idræt efter skoletid. Vi har de sidste år blandt andet her deltaget i de landsdækkende gymnasiestævner i beachvolley, håndbold og ultimate hvor vi møder andre gymnasier og dyster mod dem. Her får man mulighed for at være sammen med elever fra andre klasser og årgange, og man kan, hvis man har lyst til det, repræsentere skolen i de landsdækkende turneringer. Det er dog ikke et krav. 
 
Hvert år afholdes også en hel idrætsdag for alle skolens elever, hvor der dystes klassevis i forskellige boldspil, teambuildingøvelser, dans og sæbekasse-løb – det obligatoriske SG-ræs! 

Vores gymnasium råder over de allerbedste idrætsfaciliteter: stor hal med springgrav og stortrampolin, crossfit-sal, sandgrav til bl.a. beachvolley, dansesal og flere græsbaner. Derudover kan nævnes, at vi også nogle gange bruger andre faciliteter og har samarbejde med klubber rundt om i Skanderborg - blandt andet har vi et godt samarbejde med Skanderborg tennisklub. På idræt B-holdene har vi også mulighed for at tage på ekskursioner til eksempelvis idrætshøjskoler eller lave hele idræt B-dage, hvor vi blandt andet flere gange har afholdt triatlon- eller adventure race-dage. 

Hvilket niveau udbydes faget på? 
Alle elever har idræt i alle tre år på C-niveau. 
Vi udbyder også idræt B i 3.g, som et valgfag.