IMG_2541.JPG (1) Bygning 3.JPG

Vores bygning

Skolebygningen er opført i 1971, tænkt og tegnet af arkitekterne Knud Friis og Elmar Moltke. Skolen er løbende blevet renoveret og fremstår både tidssvarende og indbydende. Undervisning på et moderne gymnasium er ikke kun en lærer, 28 elever og en tavle. Rammerne på Skanderborg Gymnasium inspirerer til at arbejde på nye måder. Alt sammen til gavn for den enkelte elevs læring.

Faglokalerne er meget veludstyrede, og udvikles hele tiden i forhold til de ønsker elever og lærere har til såvel undervisning som til de muligheder, der ligger udenfor den egentlige skoletid, og som er frivillig undervisning. Skolen råder over musiklokaler med flygler og elektriske instrumenter. Lokaler, der bruges flittigt i mellemtimer og efter skole.

 

Et stort elevopholdsareal er centralt placeret på skolen, og med et areal på mere end 3600 m2 er mulighederne her mange. Gennem de sidste par år har opholdsarealet gennemgået en større modernisering. Nye og lækre møbler gør det til et naturligt og indbydende samlingspunkt, og når eleverne fylder det med musik, snak og klassehygge har stedet nærmest sit eget liv. I timerne fungerer området som studieområde, og fire gange om ugen afholder vi studiecafé.

I forlængelse af opholdsarealet ligger kantinen, der hver dag byder på varme og kolde retter tilberedt med årstidens lækre råvarer.

Fra opholdsarealet er der udgang til terrasse og park. Mellem skolebygningen og skoven ligger skulpturparken ”Vokseværk,” som elever og lærere har skabt sammen med kunstneren Jørgen Rønnau i 1992. Skulpturparken er den største enkeltstående samling af Jørn Rønnaus værker i øjeblikket. Ved alle trappeopgange inde i bygningen og udvendigt på bygningens østside hænger store bemalede trærelieffer af kunstneren Kenn André Stilling.

Skanderborg Gymnasium har igennem alle årene prioriteret indkøb af kunstværker og reproduktioner til glæde, inspiration og eftertanke for elever og ansatte. Gå en tur på gangene og i undervisningslokalerne og se selv.