IMG_4262.JPG IMG_2676.JPG

Sportstalentklassen

Fra skoleåret 2022/23 udbyder vi talentklasser på vores gymnasium. Talentklassen er for dig, der har et særligt talent indenfor sport, som du ønsker at fastholde og udvikle samtidigt med, at du tager din gymnasiale uddannelse. Der er specielt fokus på håndbold og fodbold i talentklassen, men der er også plads indenfor andre sportsgrene som taekwondo, gymnastik, svømning, atletik eller floorball. 

Går du i talentklassen vil du have morgentræning tirsdage og torsdage fra 8.05 - 9.20. Vi indgår i et samarbejde med UCS10 om fodbold, hvor det er Rasmus Skibsted, som vil forestå morgentræningerne. I håndbold samarbejder vi med Christoffer Rasmussen og Jens Christensen fra hhv. Skanderborg Håndbold og SHEA om morgentræningerne. 

Du kan læse mere om talentklassen i vores folder. 

Biologi er et af de bærende fag i talentklassen, hvor du bl.a. lærer om, hvordan kroppen fungerer, og hvad du kan gøre for at præstere optimalt indenfor din sport.

Ønsker du at komme i talentklassen skal du vælge studieretningen med biologi A og kemi B, hvor det med to valgfag er muligt at hæve både engelsk og matematik til A-niveau. Du kan også vælge at bruge det ene af dine valg på at hæve idræt til B-niveau. Du vælger talentklassen i forbindelse med dit studieretningsvalg i oktober. På lige fod med andre studieretninger er det en forudsætning, at et tilstrækkeligt antal elever vælger talentklassen for at vi kan udbyde den.