china-healthusa.jpg virus.jpg

Coronavirus Retningslinjer

Skolen holder lukket frem til og med søndag den 17. januar.

AL UNDERVISNING FOREGÅR VIRTUELT.

___________________________________________

Sidste nyt fredag den 11. december.

VIRTUEL UNDERVISNING FREM TIL OG MED 6. JANUAR

Vi har besluttet, at vi også et par dage efter jul vil holde 1g og 2g hjemme.

Den 4.-5. og 6. januar undervises 1.g og 2.g eleverne derfor virtuelt og vi mødes først fysisk på skolen fra torsdag d. 7. januar.
3.g eleverne har terminsprøver i den første uge efter ferien, og prøverne vil blive afholdt ved fysisk fremmøde på skolen.

Vi forventer følgende af vores elever der undervises virtuelt;

- Eleven skal være klar til undervisning, velforberedt og velklædt
- Eleven skal sidde på en stol ved dit skrivebord
- Eleven skal have kameraet på computeren tændt under al undervisning
- Eleven skal aktivt deltage i undervisningen, som  almindeligvis i det fysiske klasseværelse.

 

____________________________________

Skolen lukket fra og med mandag den 14. december til og med søndag den 3. januar 2021

Regeringen har besluttet, at Skanderborg Kommune og dermed Skanderborg Gymnasium skal lukke ned fra og med mandag den 14. december til og med søndag den 3. januar 2021.

Vi har almindelig skoledag med fysisk fremmøde fredag den 11. december.
Derefter skal alle elever være klar på virtuel undervisning fra mandag morgen og indtil jul.


Hold godt øje med de vejledninger og regler for timerne som lærerne giver og hjælp hinanden med at få Teams og de andre digitale værktøjer til at fungere.

Vi håber alle sammen, at denne nedlukning vil påvirke smittetrykket i positiv retning.

___________________________________

 

Sådan gør vi – CoVid19 

Hensyn og hygiejne:

  • Vis hensyn og hold afstand - især når du ikke kun er sammen med dine egne klassekammerater – fx i pauserne, i mellemtimer eller ved morgensamling.

  •  Husk at spritte hænder eller vaske hænder jævnligt – der er sprit i alle lokaler og på opholdsarealet – brug det hver gang du flytter lokale eller før og efter pauserne.

  • Hold dine ting for dig selv og undlad at dele computer eller telefon med andre.

 

Hvis du er testet positiv for corona

  • Du skal blive hjemme og du skal straks kontakte rektor (via mobiltelefon 2143 9758) hvis du får beskeden om en positiv test (skriv en sms og husk at angive navn og klasse så vil rektor kontakte dig)
  • Udviser du symptomer, skal du blive hjemme og må først komme i skole 48 timer efter du er symptomfri.
  • Hvis du ikke udviser symptomer, skal du blive hjemme 7 dage efter tidspunktet for testen.

UANSET hvad så skal du altid kontakte rektor (tlf.: 2143 9758), hvis du testes positiv for corona!!

 

Ved symptomer på sygdom generelt:

  • Hvis du har symptomer på sygdom eller feber skal du blive hjemme. Du skal blive hjemme indtil du er symptomfri.
  • Hvis du er i tvivl om det kan være corona bør du kontakte din læge med henblik på at blive testet.

 

Hvis du har haft tæt fysisk kontakt med en der er smittet med corona-virus:

  • Hvis du får at vide, at en person som du har haft tæt fysisk kontakt med, bor sammen med eller fx har siddet samme med i en bil, i mere end 15 minutter, er testet positiv for corona, så skal du kontakte din læge med henblik på at du skal testes.
  • Du skal blive hjemme indtil du har fået en negativ test for corona eller til der er gået 7 dage siden du var i kontakt med den smittede og uden at du har fået symptomer.

 

Hvis du har en mistanke om, at du har corona


For at minimere smitterisiko skal vi alle sammen være noget mere omhyggelige og forsigtige, end vi plejer at være. Derfor skal man blive hjemme, hvis man har symptomer på corona (tør hoste, feber, ømme muskler og led som ved influenza), og man skal også blive hjemme, hvis man har været tæt sammen med en, der er testet positiv for corona. I begge tilfælde skal man kontakte sin læge og bestille en coronatest. Når man har en negativ coronatest eller ikke har haft symptomer i 48 timer, kan man komme i skole igen.

Ofte er symptomerne dog ikke værre, end at man godt kan lave noget skolearbejde hjemmefra. Selvom det ikke er så godt som at være med fysisk i klassen, så kan man godt følge så meget med, fx via computer, at det giver mening. Sådanne situationer skal naturligvis ikke have negative konsekvenser i forhold til fravær.

Vi håndterer den situation på følgende måde:

1. Du skal blive hjemme hvis du har symptomer eller mistanke om corona, fordi du har været tæt sammen med en, der er testet positiv (du skal IKKE blive hjemme hvis du er tredje led, altså hvis du har været tæt sammen med en person, der har været samme med en, der er testet positiv).

2. Du SKAL ringe til skolens kontor inden kl. 0800 (tlf.: 8652 2333) og melde, at du ikke kommer på grund af begrundet mistanke om corona.

3. Du skal tage kontakt til en kammerat i din klasse med henblik på, at du, hvis muligt, kan lytte med via Teams og evt. deltage virtuelt i dele af arbejdet på klassen. Du skal sørge for, at klassen ved, at du er med virtuelt.

4. Din lærer fører dig fraværende fra timen, og du skriver derefter i notefeltet, at du har været fraværende på grund af mistanke om corona (skriv ”mistanke om corona” og ikke bare Corona, da vi så kan komme i tvivl om du faktisk har corona ).

5. Det fravær du får i denne forbindelse, tæller på ingen måde med i forhold til forsømmelse, men det er vigtigt, at du ved hvilke lektioner, som du ikke har deltaget fuldt ud i. Dermed ved du hvilke dele af det faglige stof, som du måske skal have en særlig opmærksomhed på.

6. Hvis det skulle vise sig, at der er fagligt stof fra de pågældende lektioner, som du ikke selv kan få styr på, kan du tale med din studievejleder med henblik på ekstraundervisning.