DSC00506.JPG DSC00305.JPG

Leg i Bolivia - vores eget velgørenhedsprojekt

Skanderborg Gymnasium har efter længere tids intenst arbejde fået skabt kontakt til et helt konkret humanitært projekt, som vi som skole fremover vil rejse økonomisk støtte til. Derfor er det med glæde, at arbejdet nu er endt med en rigtig god kontakt til ”Casa Scout,” en SFO i La Paz, Bolivia. Huset drives af spejdere, som i Bolivia har meget stor andel i det sociale arbejde. Ved at støtte”Casa Scout” er SG med til at etablere et opholdssted for børnene til brug om eftermiddagen og aftenen, hvor de kan lege, lære og udvikle sig såvel fagligt som kreativt. Med dette in mente er projektets navn opstået; LiB = Leg i Bolivia.

 

Det gode ved LiB er, at det får eleverne til at engagere sig i deres egne projekter. Samtidig giver det klasserne mulighed for at skabe et bedre sammenhold, da vi har interne konkurrencer på gymnasiet om, hvem der tjener flest penge, hvem der er mest innovativ osv.

 

”Casa Scout"
Trods husets placering i Bolivia er der tråde, der forbinder det til Skanderborg by. Kontakten dertil er kommet i stand gennem en tidligere studerende fra gymnasiet, der i dag er boliviansk gift. Ægteparrets nære ven er advokat og regionalchef for La Paz-spejderne, Hebert Guti. I Bolivia står spejderne for en stor del af socialarbejdet, og i sin position som regionalchef er Hebert Guti med til at drive ”Casa Scout.”

Fremadrettet vil eleverne fra Skanderborg Gymnasium arrangere en årlig indsamlingsdag. Selv om dagen bliver undervisningsfri, bygger den på elementer, der kendetegner elevernes gymnasiale uddannelse - innovation, engagement, vedholdenhed og sammenhold.

Indsamlingsdagen
Selve indsamlingsdagen vil blive bygget op omkring konkurrencer klasserne og årgangene imellem. Der vil blive uddelt priser i en række kategorier, hvor den mest prestigefyldte pris må siges at være Innovationsprisen. Prisen tildeles den elev/de elever, der får den mest nyskabende idé, som både kan skabe flest smil og mest glæde samt give mest positiv omtale.

Allerede nu er LiB blevet mødt med interesse og opbakning fra lokalsamfundet. Både erhvervsdrivende og privatpersoner viser deres støtte til projektet ved at lade eleverne såvel lokaliteter som faciliteter samt yde sponsorstøtte i form af forfriskninger og præmier til events.