• Dansk Naturvidenskabsfestival på SG

  I uge 39 var der fokus på naturvidenskab i hele landet, dermed også på Skanderborg Gymnasium.

  Mandag var elever fra 10. Klassecenteret på besøg og torsdag samt fredag var det 7. Klasserne fra Niels Ebbesen skolen der kom på besøg, i alt ca. 170 besøgende! Alle blev de sat til at lave forsøg indenfor kemi, biologi og fysik, under kyndig vejledning af elever på Skanderborg Gymnasium. 

  Tak til alle jer der har været engageret i festivallen, hvilket har været ikke mindre end 125 elever! 


 • Det rullende universitet

   

  Mens alle lærere var på studietur/pædagogiske dage i uge 40, havde skolen besøg af Det rullende Universitet for at introducere eleverne til forskellige fag og studiemuligheder ved universitetet.

  Som det fremgår i evalueringen, blev dagen som helhed evalueret til at være god af 57 % og super af 29 %. Desuden kan vi se at 54 % af eleverne har fået en øget lyst til at læse på universitetet.

   

   


 • 3gKE i København

  3gKE har være i København mandag, tirsdag og onsdag i uge 41.

  Her har vi set molekyler i 3d, så nu ved vi, at brillerne fra biografen kan bruges til andet end underholdning. Turen var hyggelig med spisning og Planetarietbesøg, og faglig med besøg på DTU, KU - Pharma og den private virksomhed Chr. Hansen.


 • LIB 2014 er startet

  LiB 2014 er blevet skudt igang med en sær-morgensamling, hvor eleverne så sidste nyt fra Ludoteca, blandt andet en film lavet af Anne Dalum, der arbejdede som frivillig på projektet i marts i år. 

  Derudover fik eleverne eksempler på, hvad pengene bliver brugt til: løn til den nye lærer, der bruger flere timer i Ludoteca, istandsættelse af nyt lokale og indkøb af nyt inventar. Indkøb af diverse materialer, ekskursioner til kommunale legepladser, museer, brandstationen, samt afholdelse af temadage fx. mødredag, vandets dag, planeter og rumfart osv. 

  I år er målet for LiB, at eleverne konkurrerer om 1) at være den klasse, der tjener flest penge og 2) at være den klasse, der får den bedste idé. 

  På gangen ved lærerværelset hænger nu en poster, hvor klasserne skriver deres aktiviteter på, når de har besluttet sig. 


 •        
   

  Opslagstavlen

  Kommende aktiviteter

  SRP - 2. runde

  Torsdag og fredag i uge 44 afvikles 2. runde i 3.g'ernes SRP-vejledning.

  SRP - 3. runde

  Mandag og tirsdag i uge 47 afvikles 3. runde i 3.g'ernes SRP-vejledning

  Log ind

  Klik her hvis du har glemt dit kodeord

  Galleri

  Se galleri her